úterý 5. července 2022

Hluboko v srdci 1 Svit hvězd

Je nádherná noc a milióny hvězd na obloze. Leží vedle sebe u ohně a pozorují krásu noci.

Mezitím pijí víno. Ryby z řeky už mají téměř hotové. Krásně voní.
Za pár minut jdou jíst upečené ryby. Hledí si navzájem hluboce do očí a usmívají se na sebe.

***
Než se potkali, chtěli oba dva zemřít, jenže se jeden pro druhého stal jediným důvodem proč žít. Žijí jen jeden pro toho druhého.
Ironie života?
Jestli ano, tak pořádná. Avšak osud je nevypočitatelný a rád si s námi hraje. To je holý fakt. Nevíme kdo řídí naše životy ani osud. Existuje vůbec něco jako osud? A jestli ano, co to vůbec znamená? Co je vlastně osud? Kdo nebo co nás vede? Jsme to čistě jen my nebo? Kdo stvořil lidstvo a ostatní bytosti? Jak vlastně vše vzniklo? To se asi nikdo nikdy nedozví...
***
“Lao Wene, půjdeme do řeky?” promluví.

“To bych do tebe neřekl. Ah Xu.” zasměje se.

“Proč by ne?” teď se směje on.

“To já jsem ten šibal nebo ne?” šťouchne ho do hrudi a on mu to vrátí.

Oba dva se tomu zasmějí. Chvíli se pošťuchují a smějí se tomu, poté jdou řeky. Svléknou se z oblečení a vrhnou se do studené vody. Začnou po sobě cákat vodu, než ho Lao Wen shodí do ledové vody, tak že se namočí celý. Ah Xu si stoupne a strčí do něj, aby taky spadl celý do vody, jenže zavrávorá a uklouzne po kameni, takže spadne hned na něj, respektive hlavou přímo do jeho rozkroku. V tu chvíli se mu postaví. No ten pohled na Lao Wena stál za to. On okamžitě zrudne v obličeji jako rajče. Pod oblečením to kolikrát není vidět, ale teď?
Vstanou ze dna řeky a jdou se obléct, poté si jdou sednout zpět k ohništi, kde přidají další dřevo. Oheň je příjemně hřeje. Lao Wen mu podá víno a on ho dopije.
Lehnou si vedle sebe na zem a v pevném obětí usínají. Je to takový jejich automatický zvyk, už nějakou dobu. Po chvíli padnou do říše snů.

***
Ráno se vzbudí a nasednou na své koně.

Už jsou nedaleko Panství čtyř ročních období, kde na ně čeká Zhang Chengling, žák Zhou Zishu.

“Zajímá mě, jak je na tom Chengling.” řekne nahlas Lao Wen svou myšlenku.

“Podle mě dobře. A ty že se o něj prý nestaráš, když není tvůj žák.” začne se smát Ah Xu. “Navíc jsou s ním princ Qi a Velký šaman, takže se o něj nemusíš bát.” usměje se.

“Ehh, kdo se tady bojí?!” a šťouchne ho do ramene.

Nakonec se tomu oba dva začnou smát a pošťuchovat se.

***
Doufá, že princ Qi a Velký šaman dokáží zachránit život, muži kterého tak moc miluje, nechce aby mu zemřel, nedokáže bez něj žít a ani nechce, on je jediný důvod proč se on sám rozhodl pro život. Velmi se bojí, že o něj přijde, avšak Velký šaman ho už začal pomalu léčit. Ale nikdy mu neřekl, jak moc ho miluje. Jen tiše trpí. Zamiloval se do něj opravdu hluboce. Jediná osoba, před kterou řekl, že ho miluje je Gu Xiang, dívka kterou vnímá, jako svou mladší sestru, i když mu říká 'pán' nebo 'mistře'. Kdysi ji zachránil život a tak se přidala k Údolí duchů. Bylo to tehdy, když zjistil že umírá a nechce s tím nic dělat, že jeho milovaný chce skutečně zemřít, ani kvůli němu nechtěl žít, taky že se kvůli tomu pohádali.

Ye Baiyi pro ně došel, aniž by věděl, že Ah Xu je dávno zná a jsou to jeho staří přátelé.
Nesmrtelný Ye a Wen KeXing se moc v lásce nemají, jelikož je vůdce Údolí duchů, ale i přes to mu několikrát zachránil život. Ale i tak Ye Baiyi přísahal, že vyhladí celé Údolí duchů.

Zhou Zishu to dávno poznal sám, aniž by mu to Wen KeXing řekl, ale i tak za ním stojí a chrání ho před všemi, mnoho lidí ho chce zabít a několikrát se jim to téměř povedlo. Stojí vždy na jeho straně.
K tomu měli v dětství stejného mistra, ano znají se už od doby, kdy byli malé děti z Panství čtyř ročních období, jenže se jejich cesty rozešli, no nakonec se opět spojili. Wen KeXing je jeho 'mladší bráška'. Dokonce mu začal pomáhat s pomstou. Pomáhá mu najít skleněné kousky, zámek ke světové zbrojnici bojových umění, o který bojují všechny sekty. Kousky byli rozdělené mezi 'šest bratrů', kteří vytvořili světovou zbrojnici, z Aliance pěti jezer, jenže jeden z nich byl tehdy zavražděn a nikdo neví kým.

Wen KeXing pochází původně z Údolí léčitelů, ovšem poté, když byl ještě malé dítě, byli jeho rodiče zavražděny, takže se pak přidal k Údolí duchů a přísahal, že pomstí smrt svých rodičů, když byl starší, zabil vůdce Údolí duchů a tak se stal vůdcem Údolí duchů on sám, jeho nenávist je příliš velká, hluboko v jeho nitru.

***
“Nad čím přemýšlíš Lao Wene?” vytrhne ho z myšlenek.

“Ale nad ničím.” usměje se na něj.

“Jsi podezřele zamlklý. Ty pořád jen něco mluvíš a nejdeš zastavit a teď mlčíš?” zvedne obočí.

“Co ke mě cítíš?” řekne nakonec zamyšleně.

“Jsi můj mladší bráška. Osoba, bez které bych nedokázal žít ani bych nechtěl. Vždy tu pro tebe budu a budu tě chránit. Proč?” odpoví mu.

“To je jedno.” a pobídne koně.

Netrvá dlouho a konečně dorazí na Panství čtyř ročních období. Chengling zrovna trénuje na dvoře, avšak jen co si všimne svého mistra a strýčka, hned se k nim rozeběhne.

“Mistře, strýčku!” okamžitě je obejme. 



4 komentáře:

Děkuji moc všem mým čtenářům, že čtou mou tvorbu. Těší mě každý starý i nový čtenář, odběr, komentář. Píšu převážně BL, yaoi a občas i GL, yuri. Nejčastěji píšu FF na čínské BL drama Chen Qing Ling neboli The Untamed, ano je to má největší posedlost, a ano píšu převážně jen fanfikce, ale občas čistě dle mé fantazie. Ten kdo mě zná, už ví o čem píšu, takže toto je spíš pro nové čtenáře. Doufám, že se vám má tvorba líbí, nebo bude líbit. Zanechte komentík, ať vím že jsi byl|a na mém blogu. Aneb píšu přes čtrnáct let. S pozdravem váš Lan Wang-ťi.