čtvrtek 7. dubna 2022

Ze záhrobí, můj milý


Lan Wangji a Wei Wuxian spolu mají tajný vztah. Velmi se milují a jsou spřízněné duše. Jeden by za druhého položil život.

S Lan Xichenem se berou jako bratři, jsou si velmi blízcí. Lan Xichen je vůdce klanu Lan a starší bratr Lan Wangjiho. Tak nějak není hloupý, takže mu došlo, jaký spolu má Lan Wangji a Wei Wuxian vztah. Poznal to už dávno, ale nevadí mu to. Je za ně rád a přeje jim to. Především vidí, že jsou spolu vskutku šťastní. Hodí se k sobě. Konečně se jeho mladší bratr tolik netrápí. Wei Wuxiana přijal dávno do rodiny a u klanu Lan je vždy vítán. Přestože ho většina klanů nemá ráda, klan Lan ho má rád a má u nich zastání. Alespoň někde. Oblačné zákoutí je jako jeho druhý domov. Na to, že neumí dodržovat jakákoliv pravidla, tak si na jeho povahu už zvykli. Hlavně na jeho věčné pití alkoholu. Miluje Císařův úsměv z Gusu. Vždy, když je u nich na návštěvě, už má připravenou svou nejoblíbenější pálenku. Ten už jiný fakt nebude. Je sám sebou a to většina není schopná přijmout. Je jiný než ostatní a to je ten problém. Je svůj.


Wei Wuxian je adoptovaný klanem Jiang z Yunmengu. Jeho nevlastní sourozenci jsou Jiang Yanli a Jiang Cheng a nevlastní rodiče Fengmian Jiang a madam Yu. Jeho nevlastní matka ho nenávidí a stále ho trestá. Žena, která má stále špatnou náladu.

Wei Ying je jeho rodilé jméno a Lan Zhan zase Lan Wangjiho. Navzájem se oslovují svými rodnými jmény a ostatní jim říkají zdvořilostními jmény. Takže jakoby mají dvě jména. Jejich láska je opravdu silná a pravá. Když jsou od sebe, mají depresi. Praví rodiče Wei Wuxiana jsou dávno po smrti a matka Lan Wangjiho a Lan Xichena také. Poprvé se setkali v klanu Nie z Qinghe při lovu. Ze začátku Lan Wangjiho otravovala jen jeho přítomnost, jenže pak neblaze zjistil, že ho to k Wei Wuxianovi nějak táhne, že ho přitahuje a po nějaké době si musel přiznat, že se do něj zamiloval. Ta myšlenka se mu zprvu vůbec nelíbila, ale city byli až moc silné. V té době už byli přátelé. Nevydržel to a jeho srdce roztálo. Celý život byl chladný jako led avšak velmi citlivý a hodný. Když poznal Wei Wuxiana, vše se změnilo. On se změnil. Stala se z nich nerozlučitelná dvojka. Jednou to nevydržel a políbil ho. Potom zjistil, že Wei Wuxian k němu cítí úplně to samé, a tak se dali spolu dohromady a jsou partneři. Už jsou spolu pět let. Wei Wuxianovi je dvacet čtyři a Lan Wangjimu dvacet pět. Nikomu o svém vztahu neřekli. Usoudili, že to není dobrý nápad, aby o nich veřejnost věděla. Už teď jeho partnera mnoho lidí nenávidí. Hanguang Jun se o něj bál tak proto. Klan Lan má dva nefrity, první je Zewu Jun a druhý Hanguang Jun.

Zrovna se spolu koupou v ledovém jezírku v Oblačném zákoutí, když se ocitnou na místě, o kterém ani jeden neví. A tam se setkávají se starší Lan Yi. Jediná vůdkyně klanu Lan v historii. Reorganizovala klan Lan a vynalezla Vražedný akord. Snažila se očistit Styžské železo, ale nakonec ho jen zapečetila v Ledové jeskyni na úkor své životní síly. Ta jim řekne o kovu Yin, a tím se jim potvrdí jejich myšlenky o klanu Wen. Jsou větší hrozbou, než si ti dva mysleli. Tímto jsou vtaženi do víru událostí. Slíbí ji, že najdou zbylé kusy kovu Yin, že ho zničí.


Po dvou dnech se objeví zpět z Ledové jeskyně a jdou vše říct klanovému vůdci a jejich strýci Lan Qirenovi. Od nich se dozví, že o všem dávno věděli. Blíží se katastrofa, které nejde zabránit. Posledních několik měsíců se děli podezřelé a divné události ohledně klanu Wen. Teď se to potvrdilo, že za ty věci může právě klan Wen. Tak oba dva odchází z Oblačného zákoutí hledat další kusy kovu Yin. Jenže to nebude tak jednoduché. Teď jim jde o život. Sotva odejdou, objeví se sova klanu Wen. Jejich kus se začne hýbat. Podívají se na sebe a je jim jasné, že v jejich okolí se nachází jiný kus. Na přednáškách klanu Lan už měli s klanem Wen co dočinění. Našli si z jejich klanu dva kamarády. Wen Qing a jejího mladšího bratra Wen Ninga.

Mezitím se Lan Xichen vydává varovat klan Jiang z Yunmengu a dát jim vědět informace, které zjistili a také říct, že Wei Wuxian odešel s Lan Wangjim. Jenže netuší, jakou dělá chybu. Fengmian je ovšem jeho věrný přítel. Během doby, co je klanový vůdce pryč, je Oblačné zákoutí vypáleno a vyvražděno. Díky svému odchodu přežil avšak klan Wen ho hledá i jeho mladšího bratra. Jsou jediní, kteří jsou z klanu Lan naživu. A nestihne včas varovat klan Jiang, protože ten je vypálen a vyhlazen hned po jeho klanu. Když dorazí do Lotusového pilíře, je zajat, Wen Chao už zde na něj čekal. Od něj se doví, že jeho klan nežije. Je odveden do Qishanu a uvězněn klanovým vůdcem Wen Ruohanem. Bojí se o svého bratra potom, co viděl a slyšel. Oba jsou ve vážném nebezpečí. Klan Wen už vlastní dva kusy kovu Yin. Z klanu Jiang nepřežil nikdo až na Wei wuxiana, kterého adoptovali. Nadvláda, teror, smrt, utrpení... Jádrotav mu zničil jeho zlaté jádro. Je ve vážném stavu a pomalu umírá. Nemůže dělat vůbec nic. Je moc slabý.

Wen Qing a její bratr Wen Ning mají rádi klanového vůdce Lan a jeho bratra, takže se rozhodnou je zachránit i s Wei Wuxianem. Je to riskantní, ale nemohou se na to jen tak dívat.


Nechtějí být součástí vraždění ostatních klanů. Toto musí skončit. Ani oni dva s tím nemůžou nic dělat, ale mohou ty tři zachránit, alespoň v to doufají. Qing vytvoří jed, aby mohli utéct a vzít pryč Lan Xichena. Wen Ning v noci otráví stráže a Wen Qing jde pro Lan Xichena do vězení. Nakonec se jim povede utéct pryč s klanovým vůdcem. Rozhodli se ho vzít do klanu Nie. Nie Mingjue je klanový vůdce - známý také jako Lord Chifeng, neboli Pán Šarlatového vršku.

Wei Wuxian a Lan Wangji zjistí, co se stalo, tak se začnou schovávat. Utečou do Pohřebních mohyl. Tam je nikdo hledat nebude. Vytvoří Styžskou tygří pečeť a začne s démonickou kultivací, když se jeho milý vydá za svým bratrem. Wei Wuxianovi se absolutně nelíbilo, že jeho láska chtěla jít sama. Ale přál si, aby zůstal v bezpečí. Tak tedy poslechl. Už jsou to čtyři měsíce, co odešel do klanu Nie a nemá o něm žádné zprávy. Má špatný pocit, že se mu něco stalo. Démonickou kultivaci už perfektně ovládl. Když byl zrovna ve městě, zaslechl něco o smrti Lan Wangjiho jeho největší lásky, o Tažení proti Slunci a Lan Xichen žije. Zprávy o smrti jeho lásky ho přivedli do stavu naprostého šílenství a sám začne vraždit z klanu Wen každého, kdo mu zkříží cestu. Ďáblova pomsta. Toto definitivně přehnali a začínají krutě platit.

Několik let se snaží najít ostatky svého partnera, ale marně. Z klanu Wen přežili jen tři lidé, kteří jsou pod jeho ochranou, jenže to se nelíbí ostatním, ale vidí, jakou spoušť za sebou nechává a bojí se ho. Svůj klan se mu nikdy nepovede obnovit, je jediný kdo přežil. Zůstal úplně sám. Bloudí světem a na jeho bolest neexistuje žádný lék. Duchové mu jednoho večera řeknou, že duše jeho lásky se vrátila mezi živé. Po několika měsících se mu podaří ho najít. Vypadá téměř stejně jako kdysi, což nechápe, jak je to možné. Už je to deset let co ho neviděl a byl mrtvý. Po deseti letech se opět setkávají a jejich láska je ještě silnější než kdysi. Ani smrt je nemůže rozdělit. Žijí spolu v jednom domě a jsou tak moc šťastní, že jsou opět spolu ve stejném světě mezi živými.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji moc všem mým čtenářům, že čtou mou tvorbu. Těší mě každý starý i nový čtenář, odběr, komentář. Píšu převážně BL, yaoi a občas i GL, yuri. Nejčastěji píšu FF na čínské BL drama Chen Qing Ling neboli The Untamed, ano je to má největší posedlost, a ano píšu převážně jen fanfikce, ale občas čistě dle mé fantazie. Ten kdo mě zná, už ví o čem píšu, takže toto je spíš pro nové čtenáře. Doufám, že se vám má tvorba líbí, nebo bude líbit. Zanechte komentík, ať vím že jsi byl|a na mém blogu. Aneb píšu přes čtrnáct let. S pozdravem váš Lan Wang-ťi.