sobota 8. května 2021

Nepochopené 1 ~ Zdálo se mi to?

Luciane Shu je upírka. Měla mnoho partnerek. Ano je lesbička. Narodila se už jako upírka. Má čistou krev. Čistokrevná. Původní. Žije v jednom opuštěném sídle. V podzemí má svou černou rakev, ve které spí. Jelikož je ovšem původní, může na slunce. Ano slunce ji nezabije. Její rod vznikl ještě před Kristem, ale ona se narodila v 17. století v období baroka. Je stará čtyři sta let. I když měla mnoho partnerek tak skutečně milovala jen jednu, ale tu zabili lovci navíc nebyla původní. Od té doby její srdce citově zamrzlo. Nemá kontak s okolním světem. Je ukrytá ve svém sídle. Vychází jen na noční lovy. Živí se lidskou krví. Nic jiného nemůže. Může se živit pouze krví. Daň za věčnost. Tehdy začala žít svůj život o samotě bez kohokoliv. Nemůže za to jako jaká bytost se narodila. Nevybrala si to. Od její smrti chtěla žít úplně sama jenže nekonečná věčnost bez někoho po boku je k nevydržení. Postupně z toho začne šplouchat na majáku. Pořád Raveniu nesmírně miluje. Velká bolest.

***
Lili Felia je mladá osmnáctiletá gothička. Zrovna sedí opět na hřbitově. Chodí na uměleckou střední školu.

Přemýšlí nad životem a smrtí. Je nepochopená svým okolím. Volný čas tráví po hřbitovech, urbexu a hradech či zámcích.

Zapálí si cigaretu. Je hvězdná noc. Sleduje tu nádheru noci. Je krvavý úplněk. Uslyší krákání hejna vran. Vrána je symbol smrti.
Najednou má pocit, že ji někdo sleduje ze stínů. Avšak nikoho nevidí. Je deštivé jaro, ale v tuto dobu zrovna neprší. Přeje si být upírkou, ale žádného upíra na proměnu nemůže nikde najít. Bohužel...

Cítí zvláštní pocit na kůži jako by se ji někdo dotýkal, ale nemůže to vidět. Nechápe to. Všimne si toho hrobového ticha. Nedává to smysl. Má plnou hlavu různých myšlenek. Po chvíli ucítí něco na svém krku. Stále nikoho nevidí.

***
Ráno se probudí ve své posteli doma. Vůbec neví jak se dostala domů ze hřbitova. No po přemýšlení usoudí, že to byl pouhý sen. Jen cosi je jinak jen netuší co. Přestane na to myslet.

Dnes má jet s nejlepší kamarádkou na výlet. Její nejlepší kamarádka se jmenuje Tomiya Mayu. Její předci pochází z Japonska, ale nenarodila se tam. Je také gothička. Měl by se ještě přidat jejich kamarád Jack Ryuzaki, který je taktéž gothic. Všichni tři milují záhady a tajemno. Věří v nadpřirozené bytosti.

Možná, protože až na Lili nejsou lidé. Ona to ovšem neví. Ani to nesmí vědět. Navíc nemá páru, že ji oba milují. Mají před ní svá tajemství. Některé musí bohužel mít díky jejich tvrdým zákonům. Tomiya a Jack zase neví, že Lili má nadpřirozené schopnosti a o jiných světech ví. Také jim nikdy neřekla, že miluje ducha jedné dívky, která za ní chodí od jejího dětství.

Lili má černé kratší vlasy, Tomiya fialové kratší vlasy a Jack dlouhé bílé vlasy. Všichni chodí převážně v černé barvě. Ostatní se jich bojí díky jejich temnému gothic stylu. A temné auře, která z nich vyzařuje. Lidé je přezdívají smrtkami, satanisty, oživlými mrtvolami či dětmi noci. Pro ně to není urážka, ale lichotka. Vskutku.

***
Pustí si hudbu a jde si udělat kafe a snídani. Venku svítí slunce a je celkem teplo. Usměje se spokojeně.

Znovu si vzpomene na onen zvláštní pocit na tom hřbitově. Nemůže se zbavit pocitu, že ji někdo nebo něco stále sleduje. Podvědomě si sáhne rukou na svůj krk. Je jako omámená avšak netuší čím to je.

Ke kafi si automaticky zapálí cigaretu. Její ranní rituál. Myšlenkami je úplně mimo. Když dokouří cigaretu, sní svou snídani. Což je chleba a sýr. V bytě ji hraje z počítače kapela Blutengel, kterou velmi miluje. Hlavně se ji líbí zpěvák Chris Pohl.

***O tři hodiny později***

Už jsou ve vlaku a jedou směr moře.

Cíl jejich výletu je opuštěný zámek na útesu. Rozhodli se tam přespat. Sbalili si veškeré potřebné věci. Ano milují tajemná až hororová místa. Je to jejich vášní.

“A jak se máte lidi.” protne hrobové ticho Jack.

“Jde to.” odpoví Lili.

“Celkem dobře.” ozve se Tomiya.

“Už se nemůžu dočkat až na to místo dorazíme.” usmívá se Lili.

“Jo to já taky.” lehce se zasměje Jack.

“Rozhodně to bude zajímavé. To jsou ovšem všechny naše výlety.” dodá šťastně Tomiya.

“To máš pravdu Tomiyo. No nic jdu si poslouchat hudbu do sluchátek.” pronese Jack.

Tak si začnou pouštět hudbu do sluchátek. Každý dle svého gusta. Lili poslouchá Anathemu, Tomiya Marylina Mansona a Jack Nightwish. Relax na dlouhé cestě. Není to od nich zrovna blízko. Skoro celý den cesty. Navíc se k útesu budou dostávat lodí po moři. Ale jim to nevadí. Zvykli si na to. Rádi cestují kamkoliv na pro ně zajímavá místa. Ať je daleko jak chce. Přesně tak. Skutečně je taková místa přitahují.

Lili už zase myslí na onen sen. Byl to ovšem vážně sen? Občas se ji díky jejím schopnostem stává, že vidí pravou tvář věcí a událostí. Vidí skutečnost jen se ji to občas plete, spíš se snaží sama sebe přesvědčit, že to není skutečné. Ale proč? Chvílemi si připadá jako blázen. Naprostý šílenec přestože není. 

2 komentáře:

Děkuji moc všem mým čtenářům, že čtou mou tvorbu. Těší mě každý starý i nový čtenář, odběr, komentář. Píšu převážně BL, yaoi a občas i GL, yuri. Nejčastěji píšu FF na čínské BL drama Chen Qing Ling neboli The Untamed, ano je to má největší posedlost, a ano píšu převážně jen fanfikce, ale občas čistě dle mé fantazie. Ten kdo mě zná, už ví o čem píšu, takže toto je spíš pro nové čtenáře. Doufám, že se vám má tvorba líbí, nebo bude líbit. Zanechte komentík, ať vím že jsi byl|a na mém blogu. Aneb píšu přes čtrnáct let. S pozdravem váš Lan Wang-ťi.