úterý 18. května 2021

Jako rodina 1 Hrůzy minulosti

Lan Zhan žije v malém domě se svým manželem Wei Jingem. Mají dům v Gusu.

*****
Už uplynulo dvacet let od Tažení proti slunci a ve světě zavládl mír. Jsou spolu patnáct let. Už je jim třicet let, jsou partneři od svých patnácti.

Adoptovali si malého chlapce, který přišel o rodiče při Tažení proti slunci. Tehdy mu byl jeden rok. Jeho zdvořilostní jméno je Sizhui Lan a rodové Yuan Wen. Chovají se k němu nejlépe jak mohou. Má je velmi rád. Oni mu dali skutečný domov. Ani mu nevadí, že ho vychovává pár mužů.
Okolní svět moc nebere lásku a vztahy stejného pohlaví, ale Yuan to přijal a bere je jako své rodiče a je mu jedno, že se mu za to někteří smějí.

Ale co je sakra špatného na homosexualitě? Nebo na odlišnosti? Svět je celkově zvrácený a na palici postavený. Uvažování lidí je jako myšlení houpacího koně nebo rovnou jednorožec? Co si ti lidé kurva myslí? Kdo ví?

Yuanovi je teď dvacet jedna let. Své dva otce miluje nadevše. Oni mu zachránili život, když byl ještě malé miminko. Doslova.

***
Své pravé rodiče nikdy nepoznal a z jeho klanu přežili jen tři. On poté sourozenci Qing Wen a Ning Wen. Alespoň někdo z nich přežil. Díky těmto sourozencům je Wei a Zhan ještě naživu. Během vraždění klanu Wen je zachránili a schovali před Ruohanem Wenem vůdcem jejich klanu. Avšak tito sourozenci nevraždili ovšem nic neudělali. Jen bokem přihlíželi, ale nejspíše díky tomu se jim podařilo je zachránit a skrýt.

***
Wei Wuxian byl během Tažení proti Slunci hozen do Pohřebních mohyl, kde také zemřel. Jenže duše ho přivedli zpět ze záhrobí. Tam se také naučil démonickou kultivaci. Wanji teď už ví, že neměl tehdy na výběr, protože přišel o své zlaté jádro, které mu věnoval. Wei ho zachránil na pokraji smrti. Nezná nikoho jiného kdo by někomu byl ochotný dát své zlaté jádro. Tímto se stal pouhým člověkem. Ale ne pro něj. Pro něj nebyl nikdy obyčejný a ani jako člověk není. Od doby co to ví ho chrání ještě víc, protože je teď slabší. Jeho novou zbraní je flétna Chenqing. Také vytvořil  Stygianskou tygří pečeť z kovu Yin. Nikdo nevěděl, že existuje pátý kus. Ovšem Wei ji nakonec v Beznočním městě před všemi zničil.

Historie plná utrpení, bolesti a smrti. Přes veškerou bolest, začali být šťastni. Děkují za to, že oba dva žijí a mohou společně žít v klidu a míru. Mají jeden druhého a to je hlavní. Navíc mají i nevlastního syna, kterého ovšem berou jako svého vlastního. Jsou totiž rodina. A šťastná rodina. Pamatují si jak postupně rostl. Hráli si s ním a když byl starší začali ho učit bojové umění. Tedy spíše Zhan jelikož má zlaté jádro. Díky jeho manželovi, kterého nesmírně miluje a nedokázal by bez něj žít.

A Wei moc dobře ví jaké to je být sirotek bez rodičů a adoptovaný. Jako malé dítě ho adoptoval vůdce klanu Jiang z Yunmengu. Fengmian Jiang ho tehdy vzal z ulice do klanu. Madam Yu jeho nevlastní matka ho nenáviděla a trestala ho za každou maličkost.

Jenže až na Yanli téměř všichni zemřeli. Stala se první vůdkyní klanu Jiang z Yunmengu v historii jako byla Yi Lan. Je velmi dobrou vůdkyní. A má dobré srdce i přes všechnu svou bolest. Naštěstí Wei přežil. To je opravdu moc ráda. Občas se všichni sejdou. Na noční lovy moc nechodí. Tak nějak začali žít více v ústraní, ale Yanli je zdvořilá žena, takže když přijde pozvánka, přijme ji. Nemůže si jako hlava klanu a žena dovolit si vytvořit nepřátele v jiných velkých klanech. Teď je zodpovědnost čistě na ní. Ženicha nechce alespoň zatím ne. Ještě se nedokázala psychicky vzpamatovat ze vší té dávné hrůzy. No jenže potřebuje zplodit nového vůdce klanu. Přemýšlí nad Xichenem Lanem. Ten jediný ji vyhovuje a má k němu také hluboké, silné city. Hodí se k ni nejvíce a je skoro stejně starý jako ona. Jí je třicet pět a Xichenovi třicet devět.

A není vůbec sama. Je to sice dvacet let zpět, ale někteří byli až moc poznamenáni klanem Wen a také Tažení proti Slunci nebylo veselé. Mnoho lidí zemřelo. Klany téměř přestali existovat jenže se zbytky klanů vzbouřili a vyhladili klan Wen, ze kterého jak jsem řekla, přežili jen tři. Kdyby se proti nim nepostavili tak by všechny klany přestali existovat. Skoro se to stalo.

Po zlikvidování hrozby celého světa se stal hlavním klanem Jin. Teď je hlavním klanem Lan z Gusu. Klan Jin začal být podobný klanu Wen což ostatní viděli jako novou hrozbu, kterou nemohli dopustit... Nový strach...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji moc všem mým čtenářům, že čtou mou tvorbu. Těší mě každý starý i nový čtenář, odběr, komentář. Píšu převážně BL, yaoi a občas i GL, yuri. Nejčastěji píšu FF na čínské BL drama Chen Qing Ling neboli The Untamed, ano je to má největší posedlost, a ano píšu převážně jen fanfikce, ale občas čistě dle mé fantazie. Ten kdo mě zná, už ví o čem píšu, takže toto je spíš pro nové čtenáře. Doufám, že se vám má tvorba líbí, nebo bude líbit. Zanechte komentík, ať vím že jsi byl|a na mém blogu. Aneb píšu přes čtrnáct let. S pozdravem váš Lan Wang-ťi.