středa 30. března 2022

Generál duchů 3 Uvězněni


Ning Wen slyšel, že jeho klan šel do Lotusového pilíře a vážně se o ně bojí. Doufá, že alespoň sourozenci přežijí. Má sto chutí tam jít. Nelíbí se mu jak se jeho klan chová, ale co jeden či dva lidé můžou udělat? Dva lidé proti celému klanu, kterého se všichni tak moc bojí? Zabili by ho i jeho sestru.

***
Čtyři sourozenci sotva je Zidian pustí se rozhodnou vrátit se domů, takže dvojčata rozbíjí lavičku v lodi a vytvoří z nich vesla. Okamžitě se slzami v očích veslují zpět.

“NinXi pohlídáš starší sestru. Musíte hlídat kov Yin.” pronese Cheng.

“Ale...” ozve se.

“Už jsem řekl. Já a Wei půjdeme sami.”  rozhodne.

“Dobře, rozumím.” odpoví.

Zastaví u břehu nedaleko od Lotusového pilíře. Vystoupí z lodě a vytáhnou ji lehce na břeh.

“Počkejte tu na nás.” rozhoduje Cheng.

A pak odejdou směrem domů. Oba dva se bojí toho co uvidí, ani jeden nevěří tomu že ještě žijí. Jdou bočním vchodem a vyskočí na střechu, přikrčí se aby nebyli spatřeni. To co vidí je jako nejhorší noční můra. Všude je krev a hromady mrtvol jejich klanu. Klan Jiang z Yunmengu byl vyvražděn. Slzy jim stékají z očí, že pomalu nic nevidí. Poté si všimnou mrtvých těl Madam Yu a Fengmian Jianga. V tu chvíli začnou plakat ještě víc. Pod Chengem se sesune střešní taška. Udělá to hluk a Wei ho rychle schová. Hned na to skočí dolů ze střechy a běží pryč ani neví vlastně kam. Když jsou dál od Lotusového pilíře, začnou řvát a křičet bolestí. Je jim hrozně a i to je slabé slovo.
Nemají kam jít. Přišli o domov i rodinu. NinXi a Wei Ying nemají rodiče už od dětství, ale teď už nemají vůbec žádnou rodinu. Pláčou a křičí a běží dál a dál než se jim podlomí nohy a oni spadnou na kolena k zemi. Cheng chce běžet zpátky a Wei se ho snaží udržet. Ale ani jeden netuší, že NinXi je nakonec neposlechl a šel za nimi do Lotusového pilíře a uviděl to krveprolití.
Bolest a velký žal, bezmoc a beznaděj v jejich srdcích. Alespoň Yanli to neviděla.

***O tři dny později***

NinXi je uvězněn u klanu Wen. Zmlácený a bez zlatého jádra.

Ning za ním potají chodí. Nosí mu trochu jídla a vody, občas ukradne sestře nějaké bylinky na jeho rány. Ví moc dobře, že je to hodně riskantní a nebezpečné, ale chce chránit osobu, kterou tak moc miluje, nemůže ho takto nechat. Je mu hrozně. Už ví o vyvraždění klanu Jiang. Neví co má dělat. Ještě k tomu také ví o vypálení Oblačného zákoutí, oba dva klany byli vyvražděny v ten samý den. Avšak Wangji Lan dal kousek kovu Yin klanu Wen a tím zachránil zbytek svého klanu, ale ošklivě mu zlomili nohu. Jeho zde také věžní jen v jiné části Beznočního města. Xichen Lan vůdce klanu někam zmizel, nikdo neví kam.

“A Ningu, proč se o mě staráš? Ty a tvá sestra máte své vlastní problémy.” promluví tiše NinXi skrze mříže svého vězení.

“P-protože vás miluji mladý mistře NinXi a nemohu se dívat na to jak vám ubližují mladý mistře.” přizná se konečně ke svým citům k němu.

“Taky tě miluji A Ningu, proto nechci aby jsi byl kvůli mě v nebezpečí. Ani nevím co je s mými sourozenci...” povzdychne si stěží, každý den je mučen aby prozradil kde je kov Yin a jeho sourozenci.

“Je mi moc líto vašeho klanu a klanu Lan.” řekne smutně.

“Co se stalo v Oblačném zákoutí?!” vyhrkne.

“Oblačné zákoutí bylo vypáleno a klan Lan vyvražděn v ten samý den jako váš klan Jiang.” odpoví mu a chce se mu plakat.

“A co Wangji a klanový vůdce Xichen?!” zhrozí se.

“Mladý mistr Lan je tu také vězněn jako vy, mladý mistře. A klanový vůdce zmizel a nikdo neví kam.” řekne mu a z očí mu začne téct proud slz. “A byli vyzvány všechny velké klany aby poslali své přední žáky do Qishanu na přednášky. Už budu muset jít. Zase za vámi přijdu mladý mistře.” utře si slzy z očí a odejde pryč.

Je ponechán samotě a svým myšlenkám. Tak špatně mu snad nikdy nebylo, tak jako je teď. Je tu vězněn a mučen, v bolesti a strachu. Je vyčerpaný...

***
Klan Wen vyzval všechny velké klany ať pošlou své hlavní žáky do Qishanu na jejich přednášky.

Což se vůdcům klanů absolutně nelíbí, především po vyvraždění klanů Lan z Gusu a Jiang z Yunmengu. Není se ovšem čemu divit nebo je? Rozhodně nemají v plánu se nechat postupně vyvraždit, ale předtím než začnou vymýšlet plány, musí tam poslat své přední žáky. Toto jim může pomoci na chvíli odvrátit jejich zrak jinam aby se mohli tajně sejít a vytvořit nějaký plán na sebeobranu. Je potřeba počkat.

***
Wei, Cheng a Yanli utíkají před klanem Wen a bojí se o svého bratra NinXi, který zmizel když šel za Weiem a Chengem, od té doby o něm vůbec nic neví. Chtěli jít do klanu Lan jak si přáli jejich rodiče, ale poté co se dozvěděli o vyvraždění a vypálení Oblačného zákoutí jim to nepřijde jako nejlepší nápad, ale jinou možnost nemají. Qiren Lan by měl vědět co s kovem Yin. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji moc všem mým čtenářům, že čtou mou tvorbu. Těší mě každý starý i nový čtenář, odběr, komentář. Píšu převážně BL, yaoi a občas i GL, yuri. Nejčastěji píšu FF na čínské BL drama Chen Qing Ling neboli The Untamed, ano je to má největší posedlost, a ano píšu převážně jen fanfikce, ale občas čistě dle mé fantazie. Ten kdo mě zná, už ví o čem píšu, takže toto je spíš pro nové čtenáře. Doufám, že se vám má tvorba líbí, nebo bude líbit. Zanechte komentík, ať vím že jsi byl|a na mém blogu. Aneb píšu přes čtrnáct let. S pozdravem váš Lan Wang-ťi.