středa 30. března 2022

Generál duchů 1 Řeč srdcí



NinXi Ying je bratr Wei Yinga a oba dva jsou adoptovaný klanem Jiang. Wei je divoká a živá povaha zato NinXi je spíše tichý typ avšak oba mají problémy s dodržováním pravidel, mají prostě svou vlastní hlavu. Wei velmi rád pije alkohol zato NinXi ne. Jsou odlišní a zároveň tak stejní. NinXiovi a Weiovi je už sedmnáct let. Narodili se pár minut po sobě.

Jelikož Wei opravdu rád utíká z Lotusového pilíře tak několikrát potkal slavného Wangjiho Lana, druhý nefrit klanu Lan z Gusu. I když Wangjimu ze začátku lezl těžce na nervy nakonec zjistil, že ho ten pošuk začíná přitahovat. Snažil se tomu bránit, ale vskutku marně. Prostě na něm cosi je. Postupem času se dost spřátelili. Wangjimu je také sedmnáct.
Jinak před dvěma lety se všichni žáci z hlavních klanů seznámili na přednáškách u klanu Lan v Oblačném zákoutí. A tam také NinXi poprvé potkal Ning Wena, se kterým si velmi rozumí a přitahuje ho. S ním jako by najednou ožil. Vlastně mezi nimi vzniklo pouto jako mezi Weiem a Wangjim. Tajemná pouta.

Ovšem Wei a Wangji se poprvé potkali v Yilingu, znají se aktuálně pět let. Tehdy jim bylo pouhých dvanáct let. V té době tam byl Wangji se svým starším bratrem Xichenen. Byla to náhoda nebo osud? No náhody neexistují, vše má svůj důvod a řád.

****
Ning zrovna hledí na temnou oblohu ze svého pokoje v Beznočním městě. Myslí na onoho záhadného muže, NinXi a bojí se o něj, bohužel má pádný důvod. Je to už delší doba, co si uvědomil, že se do něj zamiloval. Trápí se kvůli tomu.

“Ty ho miluješ, že? NinXi Wuxian to je osoba, do které jsi zamilovaný, co?” ozve se jeho starší sestra Qing.

“Ano starší sestro a bojím se o něj.” přizná se.

“To chápu A Ningu. Možná se nám podaří ho ochránit, ale nemůžu nic slíbit. Ale ty mi slib, že neuděláš blbost, víš že mám jen tebe.” odpoví mu.

On odpoví kývnutím hlavy. Pohladí ho po dlouhých vlasech a pokusí se o úsměv, ale to se jí nepovede, má strach o svého mladšího bratra, že udělá nějakou kravinu, která může ohrozit jeho život. Navíc jí bolí pohled na to jak se její mladší bratr tak moc trápí. Velmi bolestný, smutný pohled. Přemýšlí co má s touto situací dělat a nic ji nenapadá. Ale tuší, že uteče. Cesta jednoho srdce. Nemůže mu bránit jít za svým srdcem, ví to. Chce aby byl šťastný.

“Chci jít za ním a chránit ho.” řekne smutně.

“Ach, já to vím.” odpoví mu starostlivě. “Ale znáš následky jestli to uděláš, že?” dodá.

“Ano, vím to sestro.” pronese.

Temné a ponuré místo, k tomu šílený nesmrtelný velmistr. Naštěstí zde žije se svou starší sestrou Qing, se kterou má velmi silné pouto.

***
Wen Ruohan hledá kousky kovu Yin, takže začíná vraždit ostatní klany. Zjistil, že jeden je v Oblačném zákoutí a další v Lotusovém pilíři.

***
Wei zrovna sedí na nějaké střeše a pije svůj milovaný Císařův úsměv.

A myslí na Wangjiho Lana. Je mu velmi blízký, přemýšlí jestli je v pořádku, začínají temné časy, ví to, cítí to. Má sto chutí jít za ním. Avšak musí tu být pro své sourozence což mu moc nejde, ovšem když jde do tuhého je až moc zodpovědný. Jenže jeho srdce ho táhne úplně jiným směrem. Ano za Wangjim. Ovšem musí chránit především svého pokrevního bratra, respektive jsou to jednovaječná dvojčata a vypadají téměř úplně stejně, je těžké je na první pohled rozeznat. Těžká situace.

Nakonec skočí dolů z té střechy a rozhodne se jít zpět domů do Lotusového pilíře.

***
Wangji sedí u sebe v pokoji a hraje na citeru. Skládá a vymýšlí píseň pro Weie a při tom se musí usmívat svým sladkým úsměvem.

On celý je k sežrání. Není divu, že je tak žádaný, no tedy spíše muži více než ženami. Chladná nedosažitelná krása. Muži i ženy mu jen mohou akorát závidět jeho krásu. Jenže to má háček, protože on má zájem o jednu jedinou osobu. Přesně tak.

“Už zase hraješ na citeru Wangji?” ozve se hlas jeho bratra.

“Ano bratře.” odpoví mu.

“Stále skládáš tu píseň pro mladého mistra Weie?” pronese.

“Ano.” teď už mu hledí přímo do očí.

“Ty ho vážně nemůžeš dostat z hlavy, že? Wangji...” opět promluví.

“Ne bratře, to nemůžu.” povzdychne si náhle.

“Nejsi do něj náhodou zamilovaný? Přeci jen se znáte nějak pět let.” dodá Xichen.

“Ne! To fakt ne!” vyprskne avšak okamžitě zrudne v obličeji jako rajče.

“Jsi si tím jistý?” lehce se usměje.

Náhlé rozpaky. Je si opravdu tak jistý? Kdo ví. Líbí se mu. Možná se jen stydí za své city. Navíc téměř vždy skrývá své emoce a city před okolím. On už je prostě takový. Už od dětství.

***
Yanli Jiang zrovna uvařila svým mladším bratrům lotusovou polévku s žebírky, kterou naprosto milují. Byli by pomalu schopní se o ni pozabíjet. No jo no muži, že? Mužské ego?

“Dobrou chuť.” popřejí si všichni navzájem a pustí se do jídla.

2 komentáře:

Děkuji moc všem mým čtenářům, že čtou mou tvorbu. Těší mě každý starý i nový čtenář, odběr, komentář. Píšu převážně BL, yaoi a občas i GL, yuri. Nejčastěji píšu FF na čínské BL drama Chen Qing Ling neboli The Untamed, ano je to má největší posedlost, a ano píšu převážně jen fanfikce, ale občas čistě dle mé fantazie. Ten kdo mě zná, už ví o čem píšu, takže toto je spíš pro nové čtenáře. Doufám, že se vám má tvorba líbí, nebo bude líbit. Zanechte komentík, ať vím že jsi byl|a na mém blogu. Aneb píšu přes čtrnáct let. S pozdravem váš Lan Wang-ťi.